jameeqckh@yahoo.com

5 – 37679971 – 051

مشهد، خیابان پیام، پیام 10، پلاک 15

نحوه تشکیل جامعه متخصصان کنترل کیفیت صنایع خراسان:

اشاعه فرهنگ کیفیت و همچنین نهادینه شدن تولید و مصرف کالاهای استاندارد نیازمند تشکیل و تقویت NGOها، تشکل ها و نهادهای مربوط به کیفیت است. نهدهایی که بتوانند همگام با موسسات دولتی با حمایت لازم و منطقی از دست اندرکاران امر کیفیت ضمن ارتقاء سطح کیفی تولیدات داخلی و افزایش سطح بهره وری سیستم های صنعتی موجبات رشد و توسعه اقتصادی و خروج از اقتصادی تک محصولی را به ارمغان بیاورد.
از این رو سال 1364 باتوجه به اینکه استان خراسان یکی از قطب های صنایع غذایی کشور محسوب میگردید، تفکر ایجاد نهادی مستقل و غیردولتی در این بخش بیش از پیش احساس گردید. لذا در همان سال انجمنی به نام انجمن مسئولین فنی صنایع غذایی خراسان به طور غیررسمی فعالیت خود را با حداقل نمرات شروع کرد. این انجمن سالها با نام های مختلف از قبیل جامعه مسئولین فنی و جامعه کنترل کیفیت صنایع غذایی و تحت حمایت اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی خراسان به فعالیت خود ادامه داد. اما از آنجا که هیچ نهاد و موسسه دولتی به لحاظ قانونی اجازه صدور مجوز فعالیت برای این نوع تشکل ها را نداشت لذا فعالیت غیررسمی آنان امکان ظهور و بروز پتانسیل بالقوه آنان را نمیدادند. تا اینکه با تصویب ماده قانون احزاب و تشکل های صنفی و تخصصی از سوی مجلس شورای اسلامی، جامعه کنترل کیفیت صنایع غذایی خراسان، ضمن تشکیل هیات موسس و تهیه اساسنامه و برگزاری انتخابات قانونی هیات مدیره اولین مجوز قانونی یک تشکل غیردولتی در زمینه کنترل کیفیت را با نام جامعه کنترل کیفیت صنایع غذایی خراسان به شماره 42/2/255/الف در سطح ایران از وزارت کشور دریافت نمود. دیری نپایید که فعالیت دیگر رشته ها و گروه های صنعتی از قبیل برق الکترونیک، صنایع فلزی، شیمیایی، نساجی، ساختمانی و … که کم و بیش نیز فعال بودند، جدیر تر شده. لذا در چنین شرایطی نیاز به وجود تشکلی فراگیر که تمام مدیران و مسئولین کنترل کیفیت صنایع مختلف را بتواند در برگیرد، احساس شد، لذا با حمایت و هماهنگی لازم با اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی خراسان و استانداری خراسان در آذرماه 1379 هیات موسس جامعه متخصصان کنترل کیفیت صنایع خراسان، رسماً فعالیت خود را همگام با هیات مدیره جامعه صنایع غذایی خراسان آغاز نمود و در بهمن 1380 اولین مجمع عمومی تشکیل و اعضا هیئت مدیره جامعه متخصصان کنترل کیفیت صنایع خراسان انتخاب شدند و سپس در سال 1383 موفق به اخذ پروانه از وزارت کشور به شماره 368-2-42/الف گردید که در سطح کشور استان خراسان تنها استانی است که در زمینه کنترل کیفیت دارای دوپروانه فقط از وزارت کشور میباشد.
اما از آنجایی که فعالیت مسئولین کنترل کیفیت در تمامی استانها نیز بایستی از یک نظام جامع و هماهنگ برخوردار باشد با پیشنهاد استان خراسان تفکر تشکیل جوامع در سایز استانها و به تبع آن تشکیل جامعه کشوری با همکاری موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در دستور کار قرار گرفت که اکنون با یاری خداوند متعال در تمامی استانهای کشور این انجمن تشکیل شده است و گام آخر که تشکیل نظام جامع مهندسین کیفیت میاشد در حال پیگیری می باشد.
در ذیل به اهداف و فعالیت های جامعه بطور اختصار اشاره میگردد…

اهداف:

1- حمایت لازم از اعضاءجامعه متخصصان کنترل کیفیت صنایع خراسان
2- حمایت از متخصصان و مدیران کنترل کیفیت و استاندارد خراسان در جهت جلوگیری از دخالت افراد فاقد صلاحیت در امورکیفیت و استاندارد
3- کوشش مستمر و مداوم در بالا بردن کیفیت و استاندارد برای تقویت و حمایت صنایع و همچنین ارتقاء سطح علمی و فنی اعضاء جامعه متخصصان کنترل کیفیت صنایع خراسان به موازات پیشرفتها و تحولات جهانی و همکاری نزدیک با سازمان ملی استاندارد ایران، وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی(اداره نظارت برمواد غذایی و بهداشتی و آرایشی)، سازمان صنعت ، معدن و تجارت و دیگر سازمانها و ارگانهایی که در امر کنترل و ارتقاء کیفیت و استاندارد فعالیت می نمایند .
4- تقویت روح همکاری و هماهنگی بین متخصصان کنترل کیفیت و کارشناسان استاندارد در جهت رفع مشکلات حرفه ای مشترک .
5- کوشش برای بهبود وضع استخدامی ، رتبه بندی و حقوق و مزایای اعضاء جامعه .
6- تبادل اطلاعات تجربی و علمی با استفاده از آخرین پیشرفتهای جهانی از طریق برگزاری و شرکت در نمایشگاههای علمی و تخصصی ، جلسات سخنرانی ،گردهمایی ، دوره های آموزشی و سمینارهای علمی و تخصصی، تشکیل کنگره ها ، ایجاد بانک های اطلاعاتی اعضاءجامعه
7- دعوت از مدیران صنایع و اندیشمندان و روشنفکران ذینفع بمنظور پیشرفت جامعه و بازدید از نمایشگاها و واحدهای تولیدی داخلی و خارجی .
8- انتشار نشریه .

 

گزیده فعالیت ها:

1- تایید صلاحیت مدیران کنترل کیفیت
2- مشاوره و ارائه استاندارهای ملی و بین‌المللی
3- انجام خدمات اداری مربوط به حوزه استاندارد
4- آموزش های تخصصی و عمومی ویژه مدیران کنترل کیفیت
5- همکاری در تدوین استانداردهای ملی و پروژه‌ های تحقیقاتی
6- همکاری در برگـزاری هـمایش ها ، جلسـات و کنفـرانس ها